Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Αλλοίωση πρωταθλήματος, τελειώσαμε - 600 εκατ. στο Παγκράτι - Ξέρετε τι μου έλεγε ο Συρίγος;"
| 2019-05-10 15:03:00

"Αλλοίωση πρωταθλήματος, τελειώσαμε - 600 εκατ. στο Παγκράτι - Ξέρετε τι μου έλεγε ο Συρίγος;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αλλοίωση πρωταθλήματος, τελειώσαμε - 600 εκατ. στο Παγκράτι - Ξέρετε τι μου έλεγε ο Συρίγος;"

Άγριο ξέσπασμα για τις εξελίξεις στο μπάσκετ. Ποιοι δεν ξέρουν;

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε οριακό σημείο μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ την Πέμπτη, η οποία κράτησε για περίπου 8 ώρες δίχως να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα για το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος. Σε μία ακόμα σύσκεψη των παραγόντων των ομάδων γίναμε μάρτυρες εμπρηστικών δηλώσεων, οι οποίες δεδομένα δεν βοηθούν το άθλημα να αναπνεύσει.

Ο Ανδρέας Παπαντωνίου παρατηρεί πάντως γενικότερη αναταραχή στον ελληνικό αθλητισμό. "Δεν είναι μόνο το μπάσκετ που δεν πάει καλά, αλλά και το ποδόσφαιρο. Όπως είναι η κεφαλή του κράτους έτσι είναι όλα. Ακολουθούν. Δεν υπάρχει τίποτα να σταματήσει αυτήν την κατάντια πουθενά. Εγώ εκπλήσσομαι. Μόνο οι άνθρωποι του μπάσκετ, οι προπονητές ανησυχούν. Αυτοί που είναι μέσα στο άθλημα δηλαδή", είναι το αρχικο σχόλιο του έμπειρου τεχνικού στο sportdog.

Όσον αφορά τους διαλλεκτικούς τσακωμούς των παραγόντων ο άνθρωπος του μπάσκετ δείχνει ακόμα περισσότερο προβληματισμένος. "Τσακωμό βλέπουμε μεταξύ των... δύο. Οι άλλοι άνθρωποι άναυδοι παρακολουθούν. Δεν είδατε τι έγινε; Πήγαινε μία ομάδα να υποβιβαστεί και από το πουθενά σώθηκε μια άλλη. Αυτό δεν είναι αλλοίωση πρωταθλήματος; Αν υπήρχε δικαιοσύνη έπρεπε να επέμβει. Ποιος θα βάλει όμως τάξη; Ποιον έχει δίπλα του ο υφυπουργός; Υπάρχει άνθρωπος του μπάσκετ να του μιλήσει; Όλοι έχουν καιροσκόπους δίπλα τους. Με γλείφτες και ιπποκόμους δεν γίνεται τίποτα. Αν δεν κάτσουν να συμφωνήσουν οι δύο τους σε ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν να γίνονται σωστά τα πράγματα τελειώσαμε", αναφέρει και φέρνει στο νου του μία άλλη εποχή του ελληνικού μπάσκετ, η οποία δεδομένα είχε προβλήματα, αλλά το άθλημα αναπτύχθηκε.

"Κάποτε γινόταν διαχείριση σωστή. Έπαιρναν όλες οι ομάδες χρήματα. Θυμάμαι όταν πήρε τα τηλεοπτικά το συνδρομητικό μοιράστηκαν όλα τα λεφτά σε όλες τις ομάδες. Τότε στο Παγκράτι είχαμε πάρει 600 εκατομμύρια σε δραχμές. Ήταν πολύ μεγάλο το ποσό. Πήραν όλες οι ομάδες τότε και ενισχύθηκε το πρωτάθλημα. Δυναμώναμε όλοι, παίζαμε, υπήρχε ενδιαφέρον", θυμάται και διαπιστώνει: "Είναι πολλά τα κακά σήμερα".

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει στην επίθεση στον διαιτητή Αναστόπουλο. "Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα, να φοβάσαι, να κινδυνεύεις, να σε απειλούν; Πρέπει κάτι να γίνει, να επέμβει η Πολιτεία. Αλλά και αυτοί δεν ξέρουν", επισημαίνει με ανησυχία και οδηγεί την κουβέντα σε ένα άλλο κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού, το οποίο δεν στερείται προβλημάτων.

"Δεν βλέπετε με το ποδόσφαιρο τι γίνεται; Παίζουν τελικό Κυπέλλου, μία γιορτή και θα πάνε με 800 προσκλήσεις. Δεν ενδιαφέρεται να διορθώσει κανείς τίποτα", υποστηρίζει και καταλήγει: "Ο υφυπουργός έπρεπε να είχε ήδη βρει τον τρόπο. Να μαζέψει τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ και να τους δώσει να καταλάβουν ότι πρέπει κάτι να γίνει. Εγώ είμαι από το '67 στα γήπεδα. Τα τελευταία τρία χρόνια απέχω. Κάποτε όταν ήμασταν στο μπάσκετ είχαμε λόγο. Πήρα μία ομάδα που 16 χρόνια ήταν Β' Εθνική και πήρε Κύπελλο Σαπόρτα. Είναι να θέλεις να ξέρεις, να γουστάρεις, να κάνεις σωστά πράγματα. Ο συγχωρεμένος ο Συρίγος έλεγε τότε, ότι «όποιος έρχεται στο Μαρούσι, έρχεται στον πολιτισμό». Ερχόταν ο κόσμος και έβλεπε μπασκετάκι. Ο θεός τώρα να βάλει το χέρι του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτή είναι η μεγαλύτερη... βόμβα που θα ρίξει ο Γιαννακόπουλος - Τρέλα στο κόσμο του ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags